Follow us

Consent Mode V2: Wat moet je weten?

In maart 2024 heeft Google een belangrijke update uitgebracht voor Consent Mode, namelijk Consent Mode V2. Deze nieuwe versie brengt verschillende ‘verbeteringen’ en functies met zich mee die van invloed kunnen zijn op hoe jouw website omgaat met gebruikersdata en toestemming voor het gebruik ervan. 

In het kort: het is weer strenger geworden.

Nog nooit van Consent Mode gehoord?

Consent Mode is een hulpmiddel van Google dat is ontworpen om websites te helpen voldoen aan de vereisten van de privacywetgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) in Europa. Met Consent Mode kunnen websites beter omgaan met het verzamelen van gegevens voor advertenties, met name in relatie tot het gebruik van cookies en het volgen van gebruikers over verschillende websites.

Consent Mode V2 is de vernieuwde versie (surprise surprise) van Consent Mode, die nieuwe mogelijkheden toevoegt om de controle over gegevensverzameling te verbeteren, zonder de effectiviteit van advertenties tegen te werken.

Is dat verplicht?

Als je als adverteerder Consent Mode V2 niet implementeert, zal je vanaf 1 maart beperkt worden in de targeting-opties voor digitale advertenties. De essentie van digitale advertenties ligt in het vermogen om potentiële klanten te bereiken op basis van hun gedrag:

  • Personen die op je website zijn geweest
  • Personen die een bepaalde blog gelezen hebben
  • Winkelmandjes die niet afgerekend worden

Vanaf 1 maart moet je dus kunnen aantonen dat jouw websitebezoekers je toegang hebben verleend. Anders zullen ze buiten je bereik vallen. 

Wat betekent dit voor jouw website?

Als je eigenaar bent van een website raden we ten sterkste aan om op de hoogte te blijven van updates zoals Consent Mode V2 en de mogelijke impact ervan op jouw activiteiten. Het is bijna verplicht om de instellingen van jouw Consent Mode op je website te herzien.  Dit omvat het bijwerken van toestemmingsberichten en het controleren van de manier waarop gegevens worden verzameld en gebruikt voor advertentiedoeleinden.

Maar niet gevreesd, wij hebben de oplossing. Dit gebeurt via een Gecertificeerd Consent Management Platform (CMP) dat gebruikt wordt om toestemming van gebruikers te verzamelen en te verwerken. 

  • Optie 1: WordPress: 59 euro per jaar via de Complianz elementor plugin
  • Optie 2: Iubenda : 5 dollar per maand of 24 dollar maand als je meerdere talen hebt
  • Bundel: setup & configuratie: google ads – analytics inclusief testing : 259 euro

Heb je hulp nodig om dit voor jou te integreren? Neem dan gerust contact met ons op via support@yellowstripes.be of 055 60 30 30.

Wil je jouw Marketing traject opstarten?

Stap even binnen voor een écht gesprek over de connectie tussen jouw merk en je digitale klant.

Contacteer mij over: